مقالات

دستگاه لوله بازکنی چیست؟

طرز کار دستگاه لوله بازکنی ارابه ای و غیره پیچیدگی زیادی ندارد. مهم این است بتوانید فنر را به خوبی در داخل لوله کنترل کنید تا بیش از اندازه به جداره های لوله برخورد نداشته باشد. شرکت لوله بازکنی خدمات فنی تهران در ادامه به سوالاتی از قبیل دستگاه لوله بازکنی چیست و چطور کار می کند، طرز کار دستگاه لوله بازکنی با دریل و پمپ هوا چطور است پاسخ خواهد داد.

دستگاه لوله بازکنی چیست؟
قبل از آنکه دستگاه لوله بازکنی ساخته شود شرکت های لوله بازکنی و دیگر افراد برای باز کردن گرفتگی لوله فاضلاب از فنر به همراه دریل استفاده می‌کردند. یعنی فنر لوله بازکنی را به سر دریل بسته و اقدام به باز کردن گرفتگی لوله می‌نمودند. مشکل این کار در این بود که سرعت دریل زیاد بود و فنر نیز حفاظی نداشت. با حرکت سریع دریل فنر به سرعت دوران می‌کرد و به اطراف برخود می‌کرد. اما با ساخت دستگاه لوله بازکنی این مشکل حل شد. دستگاه لوله بازکنی به راحتی و بدون خطر گرفتگی لوله فاضلاب را باز می‌کند.

گرفتگی‌هایی که علت آنها مواد زائد، مواد خوراکی، مو، چربی و آشغال، مصالح ساختمانی باشد با استفاده از دستگاه لوله بازکنی فنر برقی قابل باز شدن است. فنر برقی فلزی سر مته دار به این دستگاه ها متصل شده و بعد از ورود به لوله فاضلاب، به گرفتگی ها برخورد می کند. در نهایت فنر توسط دستگاه به بیرون هدایت شده و از این طریق لوله باز میشود. یکی از نکات مهم که در طرز کار دستگاه لوله بازکنی باید به آن اشاره شود، تنظیم سرعت چرخش فنر داخل لوله ها است. چرخش بسیار سریع لوله ها باعث برخورد شدید فنر به لوله شده و احتمال ترک و شکستگی آنها را افزایش می دهد.

فواید دستگاه لوله بازکنی
دستگاه لوله بازکنی ابزاری مناسب برای باز کردن گرفتگی‌های سخت لوله فاضلاب است. دستگاه لوله بازکنی با ساختمان مناسب خود کار لوله بازکنی را بسیار آسان کرده است. به صورت کلی از موتور و فنر تشکیل شده است. موتور نیروی محرکه لوله بازکنی را تامین می‌کند و فنر نیروی بازکننده لوله بازکنی را بر گرفتگی‌ها وارد می‌کند. علت استفاده از فنر در این دستگاه ، انعتاف‌ پذیر بودن آن است. دستگاه لوله بازکنی فواید بسیاری دارد که برخی از آنها به عبارت زیر است

کوچک و قابل حمل
استفاده از برق شهری
باز کننده گرفتگی‌های سخت
سرفنرهای مختلف
فنر بلند برای لوله‌های طولانی
محفظه جمع‌کننده فنر
سرعت عمل در باز کردن گرفتگی
مناسب برای شرکتهای لوله بازکنی
طرز کار دستگاه لوله بازکنی با فنر
برای شروع لوله بازکنی با دستگاه ابتدا باید دستگاه را به برق متصل کرد.
سپس سرفنر مورد نظر را به دستگاه وصل می‌کنیم
در مرحله بعد فنر دستگاه لوله بازکنی را به آرامی از محفظه مخصوص فنر که روی دستگاه لوله بازکنی قرار گرفته است خارج کرده و وارد لوله فاضلابی که دچار گرفتگی شده است می‌کنیم. آنقدر فنر را داخل لوله فاضلاب وارد می‌کنیم که سر فنر دستگاه لوله بازکنی به محل گرفتگی لوله فاضلاب برسد.
سپس کلید «روشن» دستگاه را فشار می‌دهید تا موتور دستگاه لوله بازکنی شروع به حرکت کند. حالا فنر دستگاه لوله بازکنی گرفتگی‌های درون لوله را باز می‌کند.
تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که با دقت و آرامش فنر دستگاه لوله بازکنی را به داخل لوله فاضلاب فشار دهید. علت این کار این است که فنر بیشتر وارد لوله فاضلاب شود و تمام گرفتگی آن را از بین ببرد. همچنین می‌توان از کلید چپ‌گرد و راست‌گرد جهت تاثیر بیشتر دستگاه لوله بازکنی استفاده کرد. بعد از باز کردن لوله با دستگاه، باید فنر را از داخل لوله خارج کرد و در محل مخصوص روی دستگاه جمع کرد. پس خارج شدن فنر از لوله فاضلاب باید مقداری آب داخل لوله ریخته شود تا مواد زائد داخل لوله به داخل چاه هدایت شوند و دوباره باعث ایجاد گرفتگی نشوند.

طرز کار دستگاه لوله بازکنی با دریل
باز کردن لوله فاضلاب با دریل یکی از روش های قدیمی است که نیاز به مهارت بالایی دارد. برای استفاده از دریل در باز کردن لوله فاضلاب مراحل زیر را می توانید طی کنید:

فنر مناسب را متناسب با نوع گرفتگی لوله انتخاب کنید.
فنر را به سر دریل متصل و کاملا محکم کنید.
سر فنر را داخل لوله فاضلاب قرار داده و آن را به آرامی فشار دهید تا به گرفتگی های لوله برخورد کند.
سپس دریل را با دور بسیار کند روشن کنید.
به مرور سرعت دریل را افزایش دهید تا تمام گرفتگی ها به سر فنر متصل شوند.
سپس سرعت دریل را کم کنید و فنر را به بیرون بکشید.
چند مرتبه این کار را تکرار کنید تا گرفتگی های داخل لوله تخلیه شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *